La regulació europea en matèria de pagaments, PSD2 (Payment Services Directive 2), permet als proveïdors de serveis de pagament a tercers, també coneguts com TPPs (Third Party Payment Service Providers), tindre accés els serveis de comptes de pagament de les entitats de crèdit sota la supervisió de l'Autoritat Bancària Europea.

Això suposa que tercers, autoritzats pels seus clients, podran accedir als seus comptes de pagament per a poder iniciar en el seu nom una transacció de pagament i/o recuperar l'estat i transaccions del compte amb la finalitat d'oferir serveis de valor afegit.

Caixa Rural oferirà l'accés als TPPs, a través de APIs obertes, als següents serveis:

• Serveis d'iniciació de pagaments: que permeten als TPPs iniciar una ordre de pagament des d'un compte bancari que l'usuari té oberta en Caixa Rural.
• Serveis d'informació sobre comptes: serveis en línia que permeten unificar en una sola plataforma tota la informació financera sobre una o diversos comptes de les quals és titular l'usuari.
• Confirmació de saldo, que permeten als TPP confirmar que en el compte de pagament hi ha fons suficients. 

Els TPPs que complisquen amb els requisits de registre, autorització i supervisió per part de les autoritats competents de cada Estat, podran accedir a les APIs de Caixa Rural, les seues especificacions tècniques i entorn de proves a través del següent enllaç. 

A continuació s'inclouen els contactes de Suport segons l'entorn d'accés:

Sandbox

Dades de contacte per a la resolució de les consultes o incidències que es produïsquen durant el procés de configuració tècnica en l'entorn

Sandbox:
Atenció telefònica: 917282321 
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Horari atenció telefònica: 12x5 (Dilluns a Divendres 08:00h-20:00h)

Producció 

Dades de contacte per a la resolució de consultes o incidències que es produïsquen a l'entorn de producció: 

Atenció telefònica: 917282321
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Horari atenció telefònica: 24x7 (Dilluns a Diumenge 00:00h-23:59h)

 Els TPP tindran habilitat en Caixa Rural un servei per a la resolució de consultes o incidències, a través del següent correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. , sent el seu horari d'atenció 24x7 (Dilluns a Diumenge 00:00h-23:59h)..

Enllaç a especificacions tècniques

A continuació, es publiquen les estadístiques trimestrals sobre la disponibilitat i rendiment de les APIs i de la interfície utilitzada pels seus usuaris de serveis de pagament

Estadísques Tècniques Disponibilitat

Estadístiques Tècniques Rendiment