Detecta ràpidament un frau!

  

En temes de ciberseguretat, hi ha una regla clau:

si et sembla rar… és que no som nosaltres

Pren nota dels recursos més utilitzats i aprén a detectar ràpidament un frau

 

Canales més utilitzats

Els TOP 4 són: correu electrònic, SMS, WhatsApp i trucada telefònica. Així que para atenció a qui t'envia un email o des de quin número es posen en contacte amb tu.

Missatges d'urgència

Els ciberdelinquents volen ficar-te pressa perquè no tingues temps de pensar massa. Et diran que ha sorgit un problema urgentíssim, que accedisques a un link per a solucionar-lo… I que si no fas el que et diuen poden quedar els teus comptes bloquejats o perdre l'accés. Ni cas!

Dades personals

No dones les teues dades personals, claus, ni dates de caducitat de la teua targeta…  Si nosaltres necessitem les teues dades per a alguna cosa, ho farem després d'un procés d'identificació previ i a través d'altres vies.

Faltes d'ortografia

Paraules en un altre idioma, caràcters estranys, faltes d'ortografia… Són xicotets detalls que poden donar-te pistes que no som nosaltres.

Fenòmens estranys

Un premi que no esperaves o una paga d'algun organisme oficial caigut del cel? El sentim, però si sembla massa bo… és un frau. No dones dades per a acceptar un Bizum! I si, per exemple, tens problemes amb la teua targeta SIM o et quedes sense línia telefònica, contacta amb la teua companyia per a veure què està succeint.

Precaució i defensa

Tres últims consells: tingues antivirus en els teus dispositius actualitzat, no accedisques a la teua banca en línia a través de wifis obertes i no compartisques les teues contrasenyes ni claus de signatura.

 

En resum, sempre que hi haja alguna cosa que et faça sospitar, és millor que contactes amb nosaltres abans de fer cap moviment